- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק תע"א 4009-06
|
תע"א בית דין אזורי לעבודה חיפה |
4009-06
12.7.2011 |
|
בפני : מיכל אריסון-חילו |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מורוגוב לודמילה עו"ד ענת רוזנר |
: בזק א.ד.ע. בע"מ עו"ד נירה הירש |
| פסק-דין | |
לפנינו תביעתה של גב' לודמילה מורוגוב (להלן - התובעת) לתשלום פיצויי פיטורים, הלנת פיצויי פיטורים, פדיון ימי חופשה ודמי מחלה, ממעסיקתה לשעבר חברת בזק א.ד.ע. בע"מ (להלן - הנתבעת או החברה), בגין תקופת עבודתה בנתבעת וסיומה.
ואלה העובדות הרלבנטיות לענייננו כעולה מחומר הראיות ומהעדויות:
1. הנתבעת, בזק א.ד.ע. בע"מ, הינה חברה פרטית אשר הוקמה ביום 1/7/2000 ועוסקת במתן שירותי כביסה וניקוי יבש (להלן - החברה וגם הנתבעת). מנהל החברה הינו מר איתן מאודובסקי (להלן - איתן וגם מנהל הנתבעת). החברה מפעילה, בין היתר, חנות לניקוי יבש בעיר נהריה (להלן - החנות) וכן מכבסה בקיבוץ גשר הזיו (להלן - המכבסה). החברה העבירה אליה, בסמוך לאחר מועד יסודה, את כל פעילותו של בית עסק לניקוי יבש בשם "בזק" (להלן - העסק), אשר פעל עד אותה עת בחנות הנ"ל.
2. התובעת החלה עבודתה בעסק החל מחודש ינואר 1996, והועסקה בחנות עד למועד בו נוסדה החברה בחודש יולי 2000. ממועד זה (7/2000), הועסקה התובעת על ידי החברה, 6 ימים בשבוע, על פי הסכם שנחתם עימה ביום 17/9/2000 (ר' נספח א לתצהיר התובעת - מוצג ת/3; עדותו של מנהל הנתבעת, פ' מיום 4/6/2009, עמ' 30 ש' 14). הצדדים חלוקים ביניהם, בין היתר, באשר לתפקידה של התובעת אצל הנתבעת ואופי עבודתה.
3. התובעת שהתה בחופשת מחלה בתקופה שמיום 17/3/2006 ועד ליום 23/3/2006 (ר' אישורי מחלה, נספחים ו1 - ו3 לתצהיר התובעת, מוצג ת/3); לטענתה, ביום 19/3/2006, מנהל הנתבעת הודיע לה, כי בתום חופשת המחלה היא עוברת לעבוד במכבסה.
4. ביום 21/3/2006 שיגרה התובעת, באמצעות באת כוחה, עו"ד רוזנר, מכתב אל מנהל הנתבעת, בו הודיעה לו כי לאור מצבה הבריאותי, אין באפשרותה לעבוד במכבסה, שכן נאסר עליה לעבוד עם חומרים כימיים הנמצאים במכבסה. כן התובעת הודיעה כי ביום 24/3/2006 היא תחזור לעבודתה בחנות, וכי ככל שהיא תידרש במועד זה לעבוד במכבסה, היא תתפטר מעבודתה ותהיה זכאית לקבל את מלוא פיצויי הפיטורים בגין כל תקופת עבודתה (נספח ז' לתצהיר התובעת, מוצג ת/3).
5. ביום 24/3/2006 התובעת התייצבה לעבודה בחנות והוצבה לעבודה במכבסה, אליה הוסעה על ידי מנהל הנתבעת (ר' עדות התובעת - פ' מיום 7/12/2008, עמ' 6 ש' 6 -7; וכן עדותו של מנהל הנתבעת - פ' מיום 4/6/2009, עמ' 34 ש' 7, 13 -14).
6. התובעת שהתה בחופשת מחלה בתקופה שמיום 26/3/2006 ועד ליום 31/3/2006 (ר' אישורי מחלה, נספחים ח1 - ח3 לתצהיר התובעת, מוצג ת/3).
7. במכתבה מיום 26/3/2006, הנושא את הכותרת " לודמילה מורוגוב - הודעת התפטרות" (נספח ט' לתצהיר התובעת, מוצג ת/3) הודיעה באת כוח התובעת, עו"ד רוזנר למנהל הנתבעת, כי משביום 24/3/2006 התובעת נשלחה לעבוד במכבסה, למרות מגבלתה הרפואית בגינה נאסר עליה לעשות כן, התובעת מתפטרת מעבודתה, וכי התפטרותה דינה כפיטורים לפי סעיף 11 לחוק פיצויי פיטורים, המזכה אותה בתשלום מלוא פיצויי הפיטורים בגין כל תקופת עבודתה.
8. במכתבה מיום 27/3/2006, הודיעה באת כוח הנתבעת דאז, עו"ד פישר לב"כ התובעת, עו"ד רוזנר, בין היתר, כי על התובעת להתייצב בעבודתה במכבסה, שכן אין בכוונת הנתבעת לפטרה וכי וככל שלא תעשה כן, תיכנס לתוקף הודעת התפטרותה מבלי שתהא זכאית לפיצויי פיטורים. במהלך חודשים אפריל ומאי 2006 התנהלה חליפת מכתבים ענפה בין הצדדים ובאי כוחם, שעניינה דרישת התובעת כי תוחזר לעבודה בחנות, שכן היא אינה יכולה לעבוד במכבסה, לטענתה, מטעמים רפואיים ומנגד, דרישת הנתבעת, כי התובעת תתייצב לעבודה במכבסה.
9. ביום 28/5/2006 ביקרה התובעת אצל רופאה תעסוקתית אשר המליצה, לאחר בדיקה ועיון במסמכיה הרפואיים של התובעת, על חזרתה לעבודה, החל מיום 1/6/2006, " בעבודה בחנות בלבד" (נספח יב לתצהיר התובעת, מוצג ת/3).
10. ביום 18/6/2006 הודיע בא כח הנתבעת דאז, עו"ד ריצ'מונד לב"כ התובעת, עו"ד רוזנר, בשיחה טלפונית, כי הנתבעת מוכנה להחזיר את התובעת לעבודה באחד מסניפיה אשר בנהרייה, גשר הזיו או חיפה. במכתבה מיום 25/6/2006 הודיעה באת כוח התובעת, עו"ד רוזנר לעו"ד ריצ'מונד הנ"ל, כי התובעת לא תוכל לקבל את הצעת הנתבעת לשוב לעבודה, "לאור משבר האמון הקשה ועל רקע חילוקי הדיעות הרבים..." (נספח יד לתצהיר התובעת, מוצג ת/3).
11. ביום 10/12/2006 הוגשה תביעה זו שבפנינו.
גדר המחלוקת :
12. סלע המחלוקת העיקרי בין הצדדים - הוא נסיבות סיום עבודתה של התובעת, והשאלה היא, האם התובעת התפטרה מחמת הרעה מוחשית בתנאי עבודתה, או בנסיבות אחרות שביחסי עבודה, שבהן אין לדרוש ממנה כי תמשיך בעבודתה, או לרגל מצב בריאותי לקוי והאם דינה כדין מפוטרת. כמו כן חלוקים הצדדים בשאלות הבאות:
(א) זכאותה של התובעת לפיצויי פיטורים ולפיצויי הלנה;
(ב) זכאותה של התובעת לפדיון ימי חופשה;
(ג) זכאותה של התובעת לדמי מחלה.
דיון והכרעה :
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
